Fiskebrygga med lågt staket.

Rullstolsanpassad fiskebrygga vid Olle fiskares väg vid Nydalasjön.

Tillgänglighet friluftsområden

I många av våra friluftsområden och på våra utflyktsmål arbetar vi med tillgänglighet. I service- och bokningsguiden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du söka på tillgänglighet och hitta utflyktsmål som passar dig.

Nydala

Nydala är ett friluftsområde cirka fyra kilometer från Umeå centrum. Runt sjön går en slinga på cirka 9 kilometer, mestadels grusväg. Det finns flera platser i friluftsområdet som är anpassade för rörelsenedsatta: Dödmansudden, Solgläntan, Sjökanten, Kärleksviken, Olle fiskare, Hällan och Mariestrand. Här finns också parkeringar.

Alla toaletter runt Nydalasjön är rörelsehinderanpassade, de finns vid Dödmansudden, Kärleksviken och vid Tomtebo äventyrslekpark.

Fiskebryggor

Runt sjön finns fiskebryggor anpassade för rullstol vid Dödmansudden, Kärleksviken och Olle Fiskares väg. Till de tre fiskebryggorna finns det också möjlighet att sig med bil.

Äventyrsstigen

Äventyrsstigen som ligger vid Kärleksviken är en en 800 meter lång skogsled som börjar och slutar i anslutning till Kärleksvikens badplats vid Nydalasjön. Längs stigen finns elva utmaningar för barn i åldrarna 6–14 år. Runt Äventyrsstigen går en ramp. Det finns parkering i väldigt nära, vid Kärleksviken.

Rastplats Långreven med vindskydd, grillring och bänkar.

Rastplats Långreven i Kont.

Kont

Runt Kont går en 1,5 kilometer lång slinga som passar även för dig med rullstol. Vid Hatten finns rastplats med rullstols­anpassat bord, hit går det att köra bil hela vägen fram. I både Långreven och Finnkroken finns vindskydd och vi har förbättrat markytorna. Även Kontudden har hårt markyta på så gott som hela platsen.

Alla toaletter i området är rörelsehinderanpassade.

Fler tillgängliga utflyktsmål

Fågeltornet i Gran

I Gran finns ett fågeltorn som är tillgänglighetsanpassat. Här finns rörelsehinderparkering och en grusväg på några hundra meter som leder till fågeltornet. Fågeltornet har en ramp så att alla kan ta sig till det. Här finns också rörelsehinderanpassad toalett.

Hamptjärn

Det finns ramp till stuga 2 på Hamptjärnsberget, hit kan du också ta bilen. Från stugan har du fri sikt över omgivningen.

Hissjö

Vid Gammelgården i Hissjö finns en grillstuga som du kan ta dig till med bil. Grillstugan är tillgänglighetsanpassad och härifrån har du fin utsikt över Hissjön.

Sävarån

Längs Sävarån finns fiskebryggor som är tillgängliga även för dig med rullstol. Här finns också tillgänglighetsanpassade toaletter. Även vid Pålböleån vid tillgänglighetsanpassad toalett och brygga. Till rastplatsen Krokbäcksfallet finns en rullstolsramp och tillgänglighetsanpassad toalett.

Gamla bruket, Hörnefors

Vid Gamla bruket i Hörnefors finns en tillgänglighetsanpassad fiskebrygga, hit kan du ta bilen.

Sidan publicerades