Tre barn leker på isbana. En har en hockeyklubba i handen.

Foto: Michael Erhardsson, Mostphotos

Skridskoåkning

I Umeå kommun kan du åka skridskor på flera olika ställen. Det finns ett stort utbud av spolade isbanor som oftast hittas vid en skola. Dessutom kan vi erbjuda skridskoåkning i ishallar.

Många isbanor har belysning som går att tända klockan 7–22. Däremot går de inte tända om det är för ljust ute.

Hitta tider för friåkning för allmänheten i ishallar och på Nolias bandyplan.

Ishallar

På Tegs idrottscentrum och på Nolia idrottcentrum finns det möjlighet att åka skridskor inomhus. I ishallarna är det många av Umeås hockeyföreningar som har träningar vilket innebär att det bara är vissa tider som är tillgängliga för allmänheten.

Spolade isbanor

Så fort vädret tillåter spolar vi upp våra isbanor, dock tidigast 1 december. Säsongen pågår så länge vädret tillåter, dock längst till och med vecka 10. Umeå kommun har cirka 60 isbanor varav 10 med sarg. Isbanorna är öppna dygnet runt och under skoltid används de främst av skolan.

Måndag till fredag preparerar vi alla isbanorna i centrala Umeå, Hörnefors och Holmsund. I Täfteå och Sävar prepareras isbanorna måndag, onsdag och fredag. Innan du besöker en isbana kan du fundera över hur vädret varit den närmaste tiden. Har det snöat mycket kan plogningen kanske inte hunnits med.

Nolia bandyplan

På Nolia idrottscentrum finns en bandybana uppspolad. Bandybanan snöröjs även alla helgdagar, förutom nyårsdagen. Till skillnad från de andra isbanorna får du bara åka där när banan inte är bokad.

Sidan publicerades www.umea.se/isbanor