Sidan publicerades

Gästhamnar, gästbryggor

Bredvik, Obbola

Bredvik är Umeå segelsällskaps Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hemmahamn i Obbola, cirka 17 kilometer från Umeå centrum. Här finns plats för gästande båtar och vattendjupet i hamnen är 2–3 meter. Det finns tillgång till el, mastkran, färskvatten, toaletter, dusch och soptömning i hamnen. Hamnen är bevakad. Till närmaste busshållplats med täta förbindelser med Umeå är det cirka 200 meter. Badplats finns i direkt anslutning till hamnen. Obbolas tempererade bad ligger cirka en kilometer från hamnen. På Gamla salteriet, cirka 350 meter från hamnen, finns fiskhandel och servering.

Brännäset, Sörmjöle

Brännäset är en småbåtshamn med gästplaster som drivs av Sörmjöle båtklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Inloppet till hamnen är cirka 1,8 meter djupt och vid gästplatserna cirka en meter djupt. Här finns tillgång till toalett och dusch.

Kalmaren, Norrbyskär

Vid Kolkajen/Kalmaren finns nu en pontonbrygga med bommar som går fint att lägga till vid. Själva kajen och kommer att rustas upp i nästa steg. Det anordnas guidade turer runt ön under sommaren och skyltade promenadstigar finns på området. På Tannskär har kommunen en gästbrygga som förvaltas av Hörnefors båtklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. För tillfället är ångbåts­bryggans gästhamnsplatser avstängda.

Holmön, Byviken

I Byviken finns ett tjugotal gästhamnsplatser. Här finns också servicehus med toaletter, tvättmöjligheter och duschar. Närhet till lanthandel, båtmuseum, restaurang och vandrarhem.

Läs mer om Holmöarna

Patholmvikens småbåtshamn med gästhamn

Patholmsviken, som drivs av Patholmvikens båtklubb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., är huvudhamn för småbåtar med ett tjugotal gästplatser där tillgång till klubbens servicebygga ingår. Patholmsviken är belägen precis vid kusten, cirka 17 kilometer utanför Umeås stadskärna, men med närhet till Holmsunds centrum. I servicebyggnaden finns ett stort samlingsrum, kök, bastu, toaletter, duschar, tvättstuga och övernattningsrum. Utanför servicebyggnaden finns en stor vindskyddad grillplats och även trädgårdsmöbler uppställda till förfogande. Tankningsmöjligheter finns i båthamnen.

Rovögern

I Rovögern ligger Kvarkensfisks gästhamn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. skyddad bakom en vågbrytare. Vattendjupet vid Rovögern är 1−4 meter. Avståndet till Täfteå är cirka 14 kilometer. Här betalar du ett dygnspris och kan sedan nyttja anläggningens servicehus med tvättmaskin, torktumlare, dusch och toalett så mycket du vill. El, vatten och septiktömning ingår. Gör du ett tillfälligt besök och lägger till vid bryggan för att äta lunch eller middag är platsen kostnadsfri. Restaurangen har öppet sommartid och serverar fika, lunch och middag.

Simphamn

Vid Simphamn finns Umeå motorbåtssällskaps Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. klubbstuga med gästhamn och bastu. Platsen ligger inom ett kommunalt naturreservat, Kont, som erbjuder vandringsleder, badstrand, grillstugor och servicefunktioner.

Strömpilens gästbrygga

Vid Strömpilens köpcentrum finns tolv platser för gästande båtar. Det är kostnadsfritt att lägga till vid den nya bryggan, belägen nedströms Kolbäcksbron. Här har du har ett antal butiker att besöka, bland annat livsmedelsbutik.

Umeå gästbrygga

Vid gästbryggan i centrala stan får du stå i 24 timmar. Insegling sker enligt sjökort och enslinjer. Segelfri höjd under kyrkbron är 3,8 meter. Vid platsbrist hänvisas till gästhamnen på Ön. För latrintömning hänvisas till Gimonäs småbåts­hamn. Gästbryggan sätts ut under första halvan av juni beroende på vårfloden.

Har du frågor om bryggan kontaktar du Umeå kommun, 090-16 10 00 (växel).

Öns gästhamn

Ön är kommunens centrala gästhamn. Här finns ett antal gästplatser, men också möjlighet att hyra bryggplats säsongsvis. Gästhamnsplats kostar 150 kronor per natt. Då får du tillgång till vatten och el på bryggan, servicehus med toaletter, tvätt och samlingsrum. Nära till köpcentrum och busshållplats. Restaurang i direkt anslutning till bryggan. Latrinen tömmer du i Gimonäs småbåtshamn.

Boka plats på telefon 090-14 00 40.

Sidan publicerades