Mark, exploatering

Är du intresserad av att köpa kommunal mark? Det är mark- och exploateringsavdelningen som ansvarar för kommunens mark och som kan svara på fastighetsjuridiska frågor.

Se ledig mark och pågående projekt

I kartan nedan kan du klicka dig vidare till projektsidor för mer information om våra projekt. Här hittar du mark för verksamheter, flerbostadshus och villor.

För dig som letar villatomt

Utbudet av kommunala villatomter i Umeå kommun är tyvärr begränsat. Det pågår planering för att ta fram nya områden men ledtiderna tillsammans med komplicerad mark gör att det är svårt att komma framåt i önskad takt. I kartan ovan kan du hitta mer information om de områden som finns.

Du som är intresserad av att bygga ett hus kan hitta råd och tips om vad det innebär på sidorna Att bygga hus.

Kontakta oss

Beroende på vilket projekt du är intresserad av är det olika personer du ska prata med. Därför hittar du våra kontakt­uppgifter på projeksidorna.

Bygglots för företag med utvecklingsprojekt

Bygglotsen hjälper dig som fastighetsutvecklare med input på ett tänkt utvecklingsprojekt. I kontakt med representanter från kommunens olika verksamheter ges en fingervisning om er projektidé ser ut att vara redo för att ansöka om detalj­plane­läggning eller om idén behöver vässas på något vis.

Läs mer om bygglotsen Länk till annan webbplats.

Sidan publicerades www.umea.se/exploatering