Gruppträning på land

På Sävar simhall erbjuder vi rolig och varierande gruppträning för både vältränade, otränade och allt däremellan. Det finns många olika klasser att välja på och alla leds av våra duktiga instruktörer. Självklart bestämmer du själv hur jobbig du vill att klassen ska bli. Prova dig fram till den träningsform som passar just dig. Under en viss vecka i starten av vår- och höstterminen har vi Öppet hus och en prova-på-vecka då du har möjlighet att prova våra klasser och gym, eller ta med vänner som är sugna att prova på!

För att på bästa sätt kunna erbjuda dig bra klasser med många deltagare anpassar vi utbudet efter efterfrågan. Håll även utkik efter våra specialpass som Vasaloppsspinning, After workout eller andra säsongsanpassade klasser. I träningsschemat Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller i appen "Bad Umeå" kan du se klasserna för närmsta veckorna.

Välkommen att prova dig fram och hitta din favorit!

Cirkel 45

Cirkel 45 innefattar olika stationer med blandade styrke- och konditionsövningar under en viss tidsintervall och tillsammans med peppande musik! Du avgör själv hur tuff din träning ska vara och alla övningar går att justera efter behov.

Cirkel 60 (B-hallen)

Cirkel 60 är en träningsklass som passar alla! Alla har sin egen plats där vi varvar olika styrke- och balansövningar för hela kroppen under 3 varv med 40 sekunder aktiv tid och 20 sekunder vila. Alla övningar går att anpassa så det passar för just dig. Passet avslutas med en lättare stretch och avslappning.

Core 30

Vår rygg och mage är involverade i många tunga uppgifter i vardagen och en stark bål är därför en stor fördel för att undvika och förebygga skador. Genom att träna mage, rygg och bäcken som är kroppens centrum för balans och rörelse kan du underlätta positioner som utsätter kroppens mittendel. Speciellt utsatt är du som jobbar med yrken som involverar tunga lyft, obekväma ställningar och rörelser.

Cykel 45

Individuell konditionsträning i grupp på spinningcykel. Effektiv, rolig och skonsam träning där du får energi från ledaren och musiken, samtidigt som du tränar utifrån din egen förmåga, träningsnivå och dagsform. Du bestämmer själv hur jobbig du vill att klassen ska bli då instruktören guidar dig i varierande ansträngningsnivåer eller intervaller i både sittande och stående övningar.

Jumping® 45/Jumping Fusion 60

Jumping® är ett dynamiskt träningssystem på specialutvecklade studsmattor. Basen är en kombination av snabba och långsamma hopp, variationer av aerobiska steg, dynamiska spurter och inslag av styrkeövningar. Komplexiteten av dessa övningar garanterar att hela kroppen stärks. Hoppen på studsmattan frigör endorfiner och serotonin, kroppens lyckohormoner som får dig på gott humör. Jumping Fusion är ett kombopass där vi tränar styrka för kroppen de sista 15 minuterna.

Muskel 60

Ett effektivt styrketräningspass där vi tränar igenom större delen av kroppen med hjälp av skivstänger, viktskivor, hantlar och egen kroppsvikt. Med fokus på lägre viktbelastningar och fler repetitioner stärker vi vår uthållighet i kroppen. Våra instruktörer lär dig korrekt teknik för säker träning och sätter själva prägel på klassen med varierande övningar. Gruppeffekten gör att du orkar det lilla extra som ger snabba resultat.

Pilates 40

Pilates går ut på att återfå den naturliga hållningen i kroppen. Det är en intelligent träningsform och ett system med övningar gjorda för att få en stark, smidig och balanserad kropp. Korrekt utförd pilatesträning leder till ökad kroppsmedvetenhet, kontroll och balans. Vi strävar efter jämvikt i muskulaturen med fokus på de djupa stabiliserande musklerna som håller kroppen upprätt. I klassen använder vi ibland små pilatesbollar samt flexband för att utmana lite extra.

Power Step 60

I Power Step varvas tuff konditionsträning med effektiv styrketräning. I konditionstopparna jobbar vi med enkla men effektiva steg upp och ner på stepbrädan, delvis även uppbyggt till en lättare koreografi. I styrkedelarna används din egen kroppsvikt, skivstång, hantlar eller gummiband. Musiken gör att du orkar mer än du tror och får en riktig genomkörare för hela kroppen med bättre kondition, hållning och muskelstyrka som resultat.

Styrka 60

Styrketräning för hela kroppen med färre repetitioner och tyngre vikter. På passet jobbar vi igenom hela kroppen med superset, det vill säga två olika övningar i taget. Alla kan anpassa vikten efter förmåga, övning och dagsform. Instruktören guidar och ser till så det hålls en god teknik hela passet igenom.

Yoga 60

Yoga 60 är ett pass med balans mellan medvetenhet och närvaro tillsammans med de klassiska yogapositionerna. Passar både för dig som är van eller nybörjare inom yoga. Det här passet ger ett bra tillfälle att få landa i dig själv och komma ned i varv. Passet avslutas med en längre avslappning.

Sidan publicerades