Aktuellt just nu

Webbinarier under hösten – om gallring och fjärrlån

I de nationella uppdragen för Sveriges depåbibliotek och lånecentral ligger bland annat att arbeta med kompletterande medieförsörjning och samlingsstrategier och där tillhörande kompetensutveckling.

Under hösten kommer vi att genomföra två webbinarium för all intresserad bibliotekspersonal. Det första fokuserar kring arbetet med gallring och det andra arbetet med fjärrlån.

1) Gallra med CREW – en gallringsmodell som förenklar

Webbinarium 6 oktober 8.30 - 9.30

Innehåll:

• Mediestrategiskt arbete som helhet utifrån bibliotekets uppdrag och målgrupper
  • Kom i gång med gallringsarbetet.
  • Syfte och mål med gallringsprocessen
  • Presentation av gallringsmodellen CREW. Riktlinjer och exempel
  • Vad säger kollegor som arbetat med CREW?
  • Sammanfattning och tips

Medverkande: Ingalill Stenmark och Victoria Edman, Sveriges depåbibliotek och lånecentral

Kontakt: sverigesdepabibliotek@umea.se

Anmälan:

Anmäl dig genom att ange dina uppgifter i formuläret senast 30 september. Det kostar inget att delta.

Måndag innan webbinariet skickas länk ut till anmälda deltagare.

2) Webbinarium om fjärrlån

Webbinarium 1 december (eftermiddag)

Medverkande: Bertine Pol Sundström och Mattias Löfqvist, Sveriges depåbibliotek och lånecentral

Kontakt: lc@umea.se

Mer information om innehåll och anmälan för fjärrlånewebbinariet läggs ut i oktober.

Sidan publicerades