Tillgänglighetsredogörelse

Sveriges depåbibliotek och lånecentral står bakom den här webbplatsen och målgruppen är främst biblioteksanställda.

Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen. Vi strävar efter att www.sverigesdepabibliotekochlanecentral.se ska kunna uppfattas, hanteras och förstås av alla användare.

Den här tillgänglighetsredogörelsen beskriver hur webbplatsen uppfyller lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, kända tillgänglighetsproblem och hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem.

Hur tillgänglig är webbplatsen?

Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Vi är medvetna om att delar av webbplatsen inte är helt tillgängliga.

Vad kan du göra om du inte kan använda delar av webbplatsen?

Om du upptäcker problem som inte är beskrivna på den här sidan, eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, är vi tacksamma om du kontaktar oss så att vi får veta att problemet finns och får möjlighet att göra åtgärder.

lc@umea.se
090-16 33 72

Tillsyn

Myndigheten för digital förvaltning har ansvaret för tillsyn för lagen om tillgänglighet till digital offentlig service. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta Myndigheten för digital förvaltning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och påtala det.

Innehåll som inte är tillgängligt

Den här webbplatsen är delvis förenlig med lagen om tillgänglighet till digital offentlig service, på grund av de brister som beskrivs nedan. Det innehåll som beskrivs nedan är på ett eller annat sätt inte helt tillgängligt.

  • Webbplatsen går att förstora. I mobilversionen behöver man då scrolla i sidled för att läsa en rad.
  • Det finns PDF-filer på webbplatsen som inte är tillgänglighetsanpassade.

Hur vi testat webbplatsen

Vi har gjort en självskattning av webbplatsen 2023-12-19 med stöd av Myndigheten för digital förvaltnings webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., samt uppföljning av tidigare tillgänglighetsredogörelse.

Nytt test kommer att göras innan årsskiftet 2024/25.

 

Sidan publicerades