Låna

Böcker

 

Sveriges depåbibliotek och lånecentral förmedlar lån till andra bibliotek från Umeå stadsbiblioteks och Sveriges depåbiblioteks samlingar.

Sveriges depåbiblioteks (Umdp) samling finns registrerad i Libris Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Umeå stadsbiblioteks mediesamling (Um) kan sökas i Minabibliotek.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Biblioteken är välkomna att vända sig till oss med frågor och beställningar. Beställningar tas emot via Libris fjärrlån, per e-post (lc@umea.se), brev eller telefon.

Lånecentralens bibliotekskod i Libris är Um, depåbibliotekets kod i Libris är Umdp.

Samlingarna är stora och nästan allting, både fack- och skönlitteratur, kan fjärrlånas. I undantagsfall blir det inte hemlån utan läsesalslån på beställarbiblioteket. Äldre material önskar vi att ni returnerar på spårbart sätt (paket eller rekommenderat), vi brukar lägga en sticka i den bok det gäller för att påminna om detta.

Lånen expedieras normalt inom 1–2 dagar efter att vi fått låneansökan förutsatt att boken finns inne. Utlånade böcker kan reserveras i vanlig ordning. Skicka en Libris-beställning med reservationsönskemål. Lånetiden är 28 dagar med möjlighet till omlån.

Vi lånar ut medier till bibliotek i och utanför Sverige. Vi förmedlar också lån och kopior från utländska bibliotek. Lån inom Norden kan oftast göras direkt från respektive bibliotek, men vi hjälper gärna till vid behov. Se Fjärrlåneguiden för arbetsgång och tips.

Alla inkommande fjärrlånebeställningar till Um betraktas som inköpsförslag. Vi kompletterar bibliotekens behov av litteratur genom våra inköp. Det material som vi köper in på efterfrågan placeras på Umeå stadsbibliotek.

Vi vänder oss till bibliotek. Enskilda låntagare hänvisas till sitt lokala bibliotek.

 

Sidan publicerades