Låna

Böcker


Sveriges depåbibliotek och lånecentral i Umeå förmedlar lån till andra bibliotek från Umeå stadsbiblioteks och Sveriges depåbiblioteks samlingar.

Umeå stadsbiblioteks mediesamling (Um) kan sökas i Minabibliotek.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Sveriges depåbiblioteks (Umdp) samling finns registrerad i Libris Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Biblioteken är välkomna att vända sig till oss med frågor och beställningar. Beställningar tas emot via Libris fjärrlån, per e-post (lc@umea.se), brev eller telefon.

Lånecentralens bibliotekskod i Libris är Um, depåbibliotekets kod i Libris är Umdp.

Samlingarna är stora och nästan allting, både fack- och skönlitteratur, kan fjärrlånas. I undantagsfall blir det inte hemlån utan läsesalslån på beställarbiblioteket.

Lånen expedieras normalt inom 1–2 dagar efter att vi fått låneansökan förutsatt att boken finns inne. Utlånade böcker kan reserveras i vanlig ordning. Skicka en Libris-beställning med reservationsönskemål. Lånetiden är 28 dagar med möjlighet till omlån.

Lånecentralen i Umeå förmedlar media till bibliotek i och utanför Sverige. Vi förmedlar också lån och kopior från bibliotek utanför Sverige. Lån inom Norden kan oftast göras direkt från respektive bibliotek, men vi hjälper gärna till vid behov. Se Fjärrlåneguiden för arbetsgång och tips.

Alla inkommande fjärrlånebeställningar till Um betraktas som inköpsförslag. Vi kompletterar bibliotekens behov av litteratur genom våra inköp och vi köper in material på efterfrågan.

Vi vänder oss till bibliotek. Enskilda låntagare hänvisas till sitt lokala bibliotek.


Sidan publicerades