Bibliotekskataloger

Katalogskåp

Danska bibliotekskataloger

Bibliotek.dk

Bibliotek.dk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en databas som innehåller böcker, artiklar, recensioner, skivor, video, ljudböcker m m, både danskt och utländskt material, i stort sett allt som finns på de danska folk- och forskningsbiblioteken. Även det material som tidigare fanns på Folkebibliotekernes Depotbibliotek återfinns numera i Bibliotek.dk.
Alla kan fritt söka i katalogen, men beställningfunktionen är enbart avsedd för den danska allmänheten.

För att lokalisera en bok via Bibliotek.dk börjar man med att söka fram boken och sedan klickar man på länken "Se hvor den er hjemmer". Här kan man se vilka bibliotek, som har boken och om den är utlånad. Härifrån kan man sedan gå vidare till de olika bibliotekskatalogerna för att slå upp titeln och få mer information. Beställ därefter boken via LIBRIS eller direkt från önskat bibliotek via mejl. Mejladresser och övrig kontaktinformation kan hittas genom att klicka på pilen.

Netpunkt.dk

Netpunkt.dk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en avgiftsbelagd samsökningportal för den danska bibliografiska databasen DanBib och ett antal andra databaser, allt i första hand avsett för professionella brukare. DanBib inehåller böcker, artiklar, recensioner, skivor, video, ljudböcker m m och omfattar dels den danska nationalbibliografin, dels beståndet i alla danska bibliotek, både folk- och forskningsbibliotek.

Folkebibliotekernes Depotbibliotek

Depotbiblioteksfunktionen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. överfördes under 2007 till Det Kgl. Bibliotek – Århus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., och depotbibliotekets böcker är sökbara i Bibliotek.dk.


Sidan publicerades