Norge

Järnvägsspår

 

Beställningar skickas i första hand till Nasjonalbibliotekets depotbibliotek i Mo i Rana, men det går också bra att skicka beställningar till fylkesbiblioteken och till de stora norska folkbiblioteken samt till special – eller universitetsbiblioteken.

Om man efter sökning i Biblioteksøk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Oria Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. inte har kunnat belägga norskt material, kan man skicka en förfrågan till till exempel Nasjonalbiblioteket, så hjälper de till.

Beställningar kan i regel skickas via e-post direkt till respektive bibliotek. Vill man i stället fjärrlåna online från Norge via Oria och Biblioteksøk, behövs ett biblioteksnummer och ett lösenord. Det får man genom att registrera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.sig hos Nasjonalbibliotekets tjänst Basebibliotek. Innan man gör det kan man kontrollera Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. om man redan har ett biblioteksnummer. Har man det kan man få ett lösenord genom att skicka ett e-postmeddelande till basebibliotek@nb.no. Det är också möjligt att ändra Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. sina uppgifter. Fjärrlånefunktionen i Biblioteksøk kan inte användas för närvarande, i väntan på en ny version av bibliotekssystemet.

Ytterligare en möjlighet är att logga in i Libris Biblioteksdatabas och klicka på rubriken "Visa alla bibliotek" och avgränsa sedan sökningen genom att välja Norge, för att se vilka norska bibliotek som tar emot beställningar via Libris.


Sidan publicerades