Tre personer som ser ut som studenter.

Foto: Johnér

Hitta jobb i Umeå efter examen

Vill du träffa arbetsgivare och knyta kontakter redan under studietiden? I Umeå finns flera initiativ och mötesplatser som gör det lättare att hitta jobb efter examen.

Umeå har en snabbt växande och bred arbetsmarknad med låg arbetslöshet. Här skapas ungefär 1 000 nya jobb varje år. Stressen över att hitta ett jobb som nyexaminerad kan ändå vara stor. Du känner troligtvis inte till alla möjliga arbetsgivare och alla spännande jobb ligger inte nödvändigtvis ute på Platsbanken.

Ett sätt att minska stressen kan vara att börja träffa arbetsgivare, knyta kontakter, och lära dig mer om vilka jobbmöjligheter som finns i Umeåregionen.

Jobbsnack

Jobbsnack är precis vad det låter som – en möjlighet att snacka jobb med arbetsgivare som finns i Umeåregionen. Du får träffa personer som studerat samma utbildning som dig, och höra dem berätta om sina erfarenheter på arbetsmarknaden. Jobbsnack planeras tillsammans med representanter från olika utbildningar.

Work Up

Lär dig mer om jobbmöjligheterna i Västerbotten. Work Up arbetar för att skapa möten mellan universitetsstudenter och arbetsgivare i länet.

Uniaden

Träffa arbetsgivare på den studentdrivna arbetsmarknadsmässan Uniaden. Uniaden beskriver sig som Sveriges bredaste arbetsmarknadsmässa och lockar många arbetsgivare från såväl Umeåregionen som övriga delar av landet.

Co-op (Cooperative education)

Kombinera dina studier med att arbeta för ett lokalt företag. Co-op-platser finns på vissa utbildningar vid Umeå universitet och är en möjlighet att knyta kontakter och få arbetslivserfarenhet under studietiden.

Sidan publicerades