Jobb i Umeå

Har du fått jobb i Umeå – eller funderar du på att söka ett? Här är några saker som kan vara bra att ha koll på om arbetslivet i Umeå.

För dig som är intresserad av att jobba i Umeå kan det vara bra att känna till att arbetsmarknaden växer snabbt. Ja, varje år skapas så många nya jobb i Umeå att det ger oss en topp-3 placering i Sverige.

Vägen in till Umeås arbetsmarknad

Gateway Umeå är vägen in – för dig som är ny på Umeås arbetsmarknad. Det gäller alla. Oavsett om du är student på väg ut i arbetslivet, ny i stan, eller på väg att flytta hit från en annan del av världen.

Hos organisationen Gateway Umeå hittar du all info och vägledning du behöver för att öppna dörren till de jobb och karriärmöjligheter som vår fascinerande stad och region erbjuder. Men också vägar in till nätverk, rekryteringsbolag och aktiviteter. I Umeå finns jobb men också livskvalitet i världsklass.

Umeå är ett Tryggt val

Här är arbetsmarknaden bred och arbetslösheten låg. Varje år tillkommer ca 600 nya företag som tillsammans med de redan etablerade skapar nya och spännande arbetstillfällen inom många olika branscher.

Förr sa man att det främst fanns jobb i den offentliga sektorn i Umeå. Idag finns fler arbetstillfällen inom den privata.

Att välja en plats där det finns jobb i många olika branscher är en form av framtidssäkring. Det ger en ökad trygghet för individen i sämre tider, och det innebär att det finns fler potentiella arbetsgivare att välja bland.

Sidan publicerades