Kultur och fritid – det bästa av två världar

Umeå är en synnerligen aktiv stad, och det gäller både kropp och knopp.

En av Sveriges mest högutbildade, intellektuella och ideologiska städer är samtidigt landets främsta Idrottsstad. Och där ser vi ingen motsägelse, tvärtom. Vårt välmående här är definitivt resultatet av att hjärna och hjärta får lika mycket träning.

Därför är det ingen slump att akademiska Umeå erbjuder massor av möjligheter för Umeåbor och tillresta att aktivera och engagera sig. Här finns gott om organiserade träningsformer, liksom spontana subkulturer och därtill finns alltid den direkta närheten till natursköna områden – där vi skidar, promenerar, fiskar, löper, cyklar, grillar och umgås.

Energin som skapas under gym- och yogapass, på innebandyträningar och skogsterapisessioner investeras i massor av uttrycksformer.

Umeå är en kulturstad som präglas av nytänkande, och mest troligt är det Umeås många inflyttare och långväga gäster som bidrar till nya impulser och ett levande kulturliv.

Här samsas kultur i alla former och du kan ta del av musik, dans, film, konst och teater på någon av stadens många scener eller själv vara med och skapa? DIY-kulturen är starkt förankrad hos Umeborna, som vet att gör-det-själv-andan betyder att vi gör saker tillsammans snarare än själv.

Vill du veta mer om vad du kan göra i Umeå? Här hittar du sidor späckade med evenemangs- och aktivitetstips. Öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerades