• Tack för era donationer

Genom att erbjuda oss böcker bidrar ni till att utsorterade titlar inte försvinner ur bibliotekssystemet utan finns att fjärrlåna i framtiden.
  • Frågor från gallringswebbinarium

Hur bör man tänka om flera delar i en serie är försvunna/gallrade? Hur ska man tänka kring gallring av ljudböcker? Nu finns frågor och svar att ta del av.
    Någon bläddrar i en bok
  • Tre minuter om fjärrlån

Nu finns en kort introduktionsfilm om fjärrlån från Danmark. Vill du ha mer än så kan du anmäla dig till vårt webbinarium om fjärrlån 1 december.
  • Tack!

Boken om Hep Stars
  • Arbetar du med gallring i sommar?

Tänk då på möjligheten att skicka gallrade böcker till depåbiblioteket. Depåbibliotekets uppdrag är att ta emot, bevara och tillgängliggöra svensk litteratur.
  • Läs och inspireras!

SNOKA-biblioteken har en ny medieplan - och ger goda råd till er som ska sätta igång med ett medieplansarbete.
  • Musiktryck

Vi har tillsammans med Umeå stadsbibliotek och Musik- och teaterbiblioteket sammanställt några råd om hur man kan tänka kring gallring av musiktryck.