Kultur

Umeå är känt för sitt kreativa klimat. Här finns ett rikt, inspirerande, färgstarkt och debattglatt kulturliv. Och den berömda do it yourself-andan. Här finns bland annat ett operahus, uppskattade museer, kaxiga festivaler, en skulptur­park i världsklass, flera konstgallerier, en europeisk filmfestival och oräkneliga musik-, dans- och teatergrupper i alla åldrar.

Väven, kultur och upplevelser mitt i stan

Väven består av 24 000 kvadratmeter kultur och upplevelser: Umeå stadsbibliotek, Kvinnohistoriskt museum, Umeå konsthall och konstpedagogisk verksamhet, skaparverkstäder, matstudio, gästateljé, digitala labb, biografer, flera scener och mycket mer. Många av lokalerna går också att hyra.

 • Projekt hälsa, mental träning - Umeå Dansskola

  Vi kommer att ha ett projekt i höst med tema Hälsa i samarbete med Umeå Kommun. Vi kommer att erbjuda workshops i yoga, dans och mental träning under 3 söndagar. 13 november kommer vi att ha workshops i mental träning, från 7 år och uppåt.
  10:00-14:30
 • Julmarknad och café i Obbola

  26 och 27 november har vi julmarknad och café i Gammelgården i Obbola. Öppet både lördag och söndag mellan kl. 11.00-16.30.
  11:00-16:30
 • Jul på Kulturmejeriet i Röbäck

  Hitta lokala julklappar i keramik, textil och grafik, avnjut hembakat fika och titta på utställningen med tema Mjukvara/hårdvara. Vi håller öppet fredag-söndag varje helg fram tills jul med start 26 november.
  11:00-16:00
 • Nancy Holt / Inside Outside

  Nancy Holt (1938–2014) var en central gestalt på New Yorks konstscen och en pionjär inom platsspecifik installation och rörlig bild. Under fem decennier ställde hon frågor om hur vi kan förstå vår plats i världen genom konstnärliga undersökningar av perception, system och plats.
  12:00-17:00
 • Mats Jonsson / Fortfarande same

  Först när Mats Jonssons farfar var död fick hans barn och barnbarn veta att de var samer. Hemligheten hade legat gömd i en svepask, fylld av dokument från farfaderns tid som renskötare.
  12:00-17:00
Sidan publicerades www.umea.se/kultur