Barn- och ungdomskultur

Umeå är en pulserande kulturkommun även för barn och unga. Här finns stora möjligheter att själv vara med och skapa i kulturlivet, både i skolan och på fritiden.

De kommunala verksamheterna, till exempel biblioteken och Kulturskolan, skapar ett brett utbud tillsammans med de fria teater­grupperna och studieförbunden med flera.

Kulturskolan

I Kulturskolan kan barn och unga, 0–25 år, gå i teatergrupper, lära sig spela instrument, sjunga i kör, skapa konst, film och mycket annat. Vi erbjuder en kvalificerad undervisning av välutbildade pedagoger och undervisningen sker i grupp eller individuellt. Inga förkunskaper krävs.

Kulturskolan erbjuder även öppen verksamhet för barn och unga på helger och skollov. Skapande lördag är ett exempel. Här kan barnfamiljer skapa i ateljén eller skapa musik, se en föreställning och själva klä ut sig och leka i ett interaktivt sagorum. Läs mer om Kulturskolans verksamhet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Familjeföreställningar

Kulturskolan samordnar alla föreställningar som visas på biblioteken runt om i Umeå. Föreställningarna är gratis, men antalet platser är begränsade och du måste ha biljett. Läs mer om biljett för respektive spelställe på Allt om Västerbotten eller under "aktiviteter" på minabibliotek.se Länk till annan webbplats.

Alla familjeföreställningar finns i kalendern på Allt om Västerbotten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerades www.umea.se/barnkultur