Kvinna med vägg av böcker

Gallra med CREW – webbinarium

6 oktober 10.00 kan du delta i en timmes webbinarium om gallring. Välkommen att anmäla dig!

Gallring är en komplex arbetsuppgift där flera olika värden behöver hanteras och avvägas. Detta kräver professionellt kunnande, erfarenhet och gott omdöme.

Gallringsmetoden CREW kan ge en struktur och bra grund för arbetet. Det finns riktlinjer med kriterier för gallring och resonemang om olika ämnens hantering. Varje enskilt bibliotek kan själv anpassa riktlinjerna utifrån det egna bibliotekets uppdrag, mål och förutsättningar.

Innehåll

Vi kommer att under webbinariet 6/10 kl 10-11 att ta upp:

  • Mediestrategiskt arbete utifrån bibliotekets uppdrag och målgrupper
  • Kom i gång med gallringsarbetet
  • Presentation av gallringsmetoden CREW. Riktlinjer och exempel

Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor.

Webbinariet arrangeras av Sveriges depåbibliotek och lånecentral, som en del av det nationella uppdraget att stödja folk- och skolbiblioteks mediestrategiska arbete. Det kostar inget att delta.

Tid

6 oktober kl 10-11 sänder vi live.

Webbinariet kommer att spelas in och finnas tillgängligt att se i efterhand (under en begränsad tid för de som är intresserade, men inte kan den utsatta tiden. För att se inspelningen i efterhand behövs ingen anmälan. Inspelningen kommer att finnas på vår webbplats under en månad.)

Anmälan

Anmäl dig till webbinariet 6/10 genom att ange dina uppgifter i formuläret senast måndag 2 oktober. Några dagar innan webbinariet skickas deltagarlänk ut till anmälda deltagare.

Kontakt

Sidan publicerades