Parkering för buss, husvagn eller husbil

Om du behöver parkera buss, husvagn eller husbil gäller olika regler och du har också olika krav på utrymme som behövs för att parkera. Här hittar du mer information om parkering för respektive fordon.

Buss

I Umeå finns jämnt utspridda parkeringsplatser på gatu- och tomtmark för buss. På Upab:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du sortera ut och hitta parkeringsplatser på en karta. Där framgår också hur länge och under vilka tider det är tillåtet att parkera på en viss plats.

Husvagn och husbil

Det finns flera alternativ för att parkera husvagn eller husbil i Umeå. Vad som är lämpligast beror på under hur lång tid du vill parkera och i vilket syfte. Parkering är tillåten på vanliga parkeringsplatser längs de flesta gator och på de flesta parkeringar, men undantag finns som då är skyltat med vägmärken. Det är viktigt att fordonet ryms inom markerad parkeringssträcka efter en gata eller inom markerad parkeringsruta på en parkering. Du som är fordonsförare ansvarar för det.

Upab:s webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du information om var du kan parkera din husvagn och husbil i Umeå. Vill du stå parkerad under längre tid finns också långtidsparkering och ställplatser.

First Camp Nydala Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. erbjuder campingplatser med närhet till aktiviteter, butik och restaurang beroende på säsong. Där finns också möjlighet att tömma latrinbehållare.

Sidan publicerades