UllaBritt och Ulf

De valde att byta bostad – för friheten och framtiden

Efter att ha bott i sin villa på Böleäng i många år tog Ulf och UllaBritt beslutet att flytta till en bostad som passar att åldras i. De ville vara ute i god i tid, så att de kunde genomföra flytten på deras egna villkor.
– Det är ett av de bästa besluten vi tagit. Och vi känner en frihet och lättnad inför framtiden, säger dem.

Sensommaren 2017 tog Ulf och UllaBritt beslutet att sälja sin villa på Böleäng. Det var många faktorer som fick dem att ta steget. Bland annat känslan av frihet och en lättnad inför framtiden.

– Att kunna släppa allt ansvar som kommer med att äga ett hus kändes helt fantastiskt. Och det finns så många fördelar med att bo i lägenhet. Vi behöver inte tänka på skottning eller sandning och vi har tillgång till hiss, vilket innebär att vi kan bo kvar här även när vi blir äldre, säger UllaBritt.

Hur kändes det när ni tog beslutet att byta bostad?

– Det kändes fantastiskt. Vi kände en lättnad även fast vi inte visste vart vi skulle flytta. Vi hade ingen brådska, säger Ulf.

Ville vara ute i god tid

UllaBritt var 59 år och Ulf 60 år när de bestämde sig för att byta bostad. De ville vara ute i god tid så att de kunde genomföra flytten på deras egna villkor. Bland annat eftersom de i lugn och ro kunde leta efter den rätta bostaden att åldras i. Eftersom de var pigga när de bestämde sig för att flytta, kunde de också genomföra flytten själva, utan att behöva be folk i deras omgivning om hjälp.

– Mina föräldrar gjorde misstaget att flytta för sent så de upplevde flytten som något jobbigt. Jag och Ulla-Britt flyttade 10 år tidigare än vad mina föräldrar gjorde och vi har haft en väldigt bra upplevelse, säger Ulf och UllaBritt håller med.

Huset finns inte kvar, men minnena, de kommer aldrig försvinna

UllaBritt och Ulf hade bott i sitt hus i över 30 år innan de bestämde sig för att flytta. Att sälja sitt hus, som man har skapat många fina minnen i, kan känns vemodigt. Men för UllaBritt och Ulf var det mestadels positiva känslor kring flytten.

– Såklart kan det kännas vemodigt att sälja sitt hus, men det gick faktiskt väldigt bra. Huset finns kanske inte kvar, men minnena, de kommer aldrig försvinna, säger UllaBritt.

Avslutningsvis, vad är era bästa tips till de som är i en liknande situation som er?

– Tveka inte, gör det bara! Det är ett av de bästa besluten vi tagit. Och var ute i god tid så att ni har orken och får en bra upplevelse kring flytten. Att kunna bestämma själv och orka ta hand om flytten själv var väldigt viktigt för oss, säger Ulf och UllaBritt.

Sidan publicerades