En hand som håller i en penna ovanför en ritning.

Har du byggplaner i sommar och bygglovsfunderingar? Välkommen att bolla dessa med oss vid en drop in-träff.

Ställ dina bygglovsfrågor på drop in-träffar

Har du frågor om bygglov är du välkommen att träffa personal från bygglovs­avdelningen i Kommunhörnan på stadsbiblioteket. Där svarar de på dina frågor och ger råd inför ditt byggprojekt.

– Vi har stått i Kommunhörnan i Väven tidigare år och erbjudit rådgivning kring olika bygglovsfrågor och det har varit väldigt uppskattat. Alla är välkomna med sina frågor och ingen tidsbokning behövs, säger Nicklas Fryksten, bygglovs­chef.

Under våren så ökar antalet bygglovsansökningar vilket kan göra att handläggningstiden tar något längre tid. Hur lång tid det tar att få ett lov beror väldigt mycket på vad det är du ansöker om. Var ute i god tid med din ansökan. Har du frågor och funderingar kan du kontakta bygglovsavdelningen eller besöka någon av drop in-träffarna på stads­biblioteket.

Välkommen att träffa oss följande tillfällen i Kommunhörnan i stadsbiblioteket:

  • onsdag 20 mars, klockan 15–18
  • onsdag 27 mars, klockan 15–18
  • onsdag 3 april, klockan 15–18. OBS! Vid detta tillfälle finns även Energi- och klimatrådgivningen på plats. Energi- och klimatrådgivningen hjälper både privatpersoner och företag att förstå skillnaderna mellan olika vardagsval som rör uppvärmning, belysning, transporter, drivmedel och byggnader.

Tips inför din ansökan

Det finns en hel del du som sökande kan göra för att öka möjligheterna att få ett snabbt beslut. Här följer några bra tips inför din lovansökan:

  • Lägg tid på din ansökan, se till att den är komplett när du skickar in den. Vi börjar inte handlägga ditt ärende förrän din ansökan är komplett.
  • Ritningarna är en viktig del av ansökan och de ska vara fackmässigt utförda. Om du känner dig osäker, ta hjälp av en fackman för att rita dem. På sidan Vanliga handlingar och ritningar kan du läsa mer, se exempelritningar och en kort film som visar hur du gör korrekta ritningar.
  • Alla områden har inte en detaljplan som styr vad eller hur du får bygga, men om det finns en detaljplan för just ditt område underlättas handläggningen om det du vill bygga stämmer med detaljplanen.
    Se en karta med aktuella detaljplaner

Har du frågor, kontakta oss så hjälper vi dig.

Sidan publicerades