Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsidan

 • Följ kommunfullmäktiges möte

  Kommunfullmäktige sammanträder måndag 26 februari med start klockan 09.00. Följ mötet i din dator eller mobil. Sammanträdet direktsänds på www.umea.se/webbtv...
 • Snöborgen är tillfälligt stängd

  På grund av rådande väderlek stängs snöborgen på Rådhustorget tillfälligt för att undvika skador och slitage som inte går att reparera.

Demokrati

Man och kvinna tittar åt olika håll vid Väven/Stora hotellet i Umeå

Foto: Sandfilm

Engagera dig, gör din röst hörd

I Umeå har vi alltid diskuterat öppet, vänt och vridit på argumenten, det är en del av stadens anda och det fortsätter vi med. Debatt och diskussion är mycket viktigt för kommunen och samhället i stort, det bidrar till att stärka demokratin och föra Umeå och världen framåt.

Som Umeåbo har du rätt till service från kommunen, men du har också stora möjligheter att engagera dig i vårt gemensamma samhälle, till exempel genom att komma med synpunkter och förslag och bidra med engagemang, också när det gäller kommunens arbete och verksamheter.

Evenemang

 • Fredrik Lindqvist / Berättelsen tar aldrig slut

  I Fredrik Lindqvists utställning "Berättelsen tar aldrig slut" i Umeå konsthall, skildras samtiden i form av djur, mode, pop och urbana världar. En salig blandning där humor och allvar står i stor kontrast till varandra. Lindqvist kombinerar den grafiska tekniken träsnitt med textil i sina bilder. Utställningen visas under perioden 17 februari – 12 maj 2024.
  10:00-16:00
 • Innanför/Utanför

  Föremål och installation av Gunilla Ekstrand. Utställning på Öppen vägg, plan 4 i Väven.
  10:00-16:00