I gymmet finns utrustning för både styrke-, konditions- och balansträning.

Gym och träning på land

I vårt ljusa och fräscha gym finns det mesta du behöver för en allsidig träning, oavsett förutsättningar eller tidigare erfarenhet.

Utbildad personal finns tillgänglig i anläggningen för att svara på frågor och hjälpa till om behov finns. Delta i ledarledda gruppass i gymmet eller boka gärna en introduktion eller en instruktion för att få en personlig genomgång och ett träningsprogram anpassat efter dina behov och mål.

Ta hjälp av en instruktör

Gymintroduktion

Var det länge sedan du tränade i ett gym men du känner dig bekväm med miljön och utrustningen eller vill du veta lite mer om gymmet kan en gymintroduktion vara något för dig. Under introduktionen får du en visning av gymmet, blir introducerad till den övningsbank som finns tillgänglig och de riktlinjer som finns för gymmet. Självklart har du också möjlighet att ställa frågor. Introduktionen tar upp till 30 minuter.

Gyminstruktion

Passar både nya och mer erfarna gymbesökare. Här får du en enskild träff med en gyminstruktör/personlig tränare. Besöket börjar med ett kort samtal kring din tidigare erfarenhet av träning, dina fysiska förutsättningar och vad du vill få ut av träningen. Därefter går ni tillsammans igenom ett anpassat träningsupplägg där du får prova de olika övningarna som kommer ingår i ditt träningsprogram. Instruktionen tar ungefär 60 minuter och kostar 50kr.

Gruppträning i gymmet

Du kan också träna tillsammans i grupp i gymmet. Alla pass leds av en utbildad instruktör.

Cirkelträning 45

Uppvärmning, nedvarvning och stretch är gemensam. Däremellan utförs övningar fördelade på stationer där styrke-, rörlighets- och balans- blandas med konditionsträning. En del övningar genomförs med hjälp av utrustning, andra med kroppsvikten som redskap. Övningarna kan anpassas i svårighetsgrad så att alla kan vara med.

Bål & Balans 30

Här tränar du med stort fokus på kroppens kärna - bålen, ryggen och bäckenmuskulaturen. Syftet är att bygga en stabil kropp med bra hållning och balans. Under passen jobbar du stående, sittande och liggande med balansövningar och olika styrkemoment med hjälp av både kroppen och enklare utrustning.

Bokning

All ledarledd träning ska bokas i förväg. Drop-in endast i mån av plats. Bokning sker i första hand genom vår bokningssida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller i vår nya app Go Active i din mobiltelefon. Appen finns att ladda ner för både iPhone och Android. Har du problem med bokningen hjälper bad- och gympersonalen dig gärna. Platser finns tillgängliga för telefonbokning för den som saknar tillgång till dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling.

Alla platser släpps klockan 12.00. Gruppträningspass sju dagar och introduktion/instruktion 14 dagar i förväg. Är ett gruppträningspass fullbokat kan du istället boka en reservplats.

Avbokning måste ske senast två timmar innan starttiden. Avboka kan du göra på bokningssidan, eller i appen på telefonen. Sena avbokningar görs på telefon eller mail. Vid avbokningar av gruppträningspass fylls passet på med deltagare från reservlistan. Du som flyttas upp från reservlistan till en ordinarie plats meddelas på sms eller mail när du fått en plats på passet, dock senast två timmar innan passet börjar.

Då du anländer inför ditt pass anmäler du din ankomst till bad- och gyms personal för att bli avprickad på deltagarlistan och betala för träningen. Du kan betala med bankkort eller ditt förbetalda klippkort.

Ladda ner appen

Du kan ladda ner vår app direkt via länken nedan men den fungerar bara med mobiltelefon. Då skickas du automatiskt till din app-butik och du ansluts direkt till Hemgårdens bad och gym samt Umeå kommuns övriga badanläggningar. Du loggar in med dina befintliga inloggningsuppgifter. Har du inget konto måste du först skapa ett konto.

Ladda hem appen till din mobil direkt. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Om du läser den här nyheten på dator och vill ladda hem appen till din mobil senare kan du också göra det via Apple Store eller Google Play. Sök på Go Active eller använd länkarna nedan och ange anläggnings-id 028300 för att ansluta till oss.

Hämta app för iOS. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Hämta app för Android Länk till annan webbplats.

Sidan publicerades