Barn och äldre kvinna läser en bok

Korttidsvikariat

Är du intresserad av att söka ett extrajobb? Umeå kommun driver många verksamheter där det finns behov av korttids­vikarier och tillfälliga resursförstärkningar.

Vill du få arbetslivserfarenhet under studietiden och samtidigt dryga ut studielånet? Eller har du tagit ut din examen men inte fått fast anställning än? Kanske är du nyfiken på hur det är att jobba i olika verksamheter? Då är det dig vi söker! Vi behöver vikarier som kan gå in på kort varsel inom kommunens olika verksamhetsområden för att stötta upp när delar av den ordinarie personalen inte finns till förfogande.

De verksamheter som just nu är i behov av extrapersonal är

 • förskolan, grundskolan och gymnasiet
 • vård och omsorg.

För att bli aktuell som vikarie hos oss ska du söka tjänsten som korttidsvikarie eller extrajobb inom de områden du är intresserad av. På denna webplats finns direktlänkar till annonserna. Du hittar också tjänsterna om att jobba som vikarie på www.umea.se/ledigajobb.

När du gjort din ansökan till korttidsvikarie eller extrajobb går vi igenom din ansökan för att bedöma dina meriter. Därefter kallar vi de kandidater som utifrån de behov som finns i verksamheterna till intervju. Vi går igenom alla ansökningar och hör av oss så fort vi har ett besked att lämna. Återkoppling sker ofta via mejl.

När du är anställd som vikare lägger själv in de tider du kan jobba och gör intresseanmälningar på de pass som behöver tillsättas i din egen kalender. Du kommer att få inloggningsuppgifter när du är anställd. Det kan vara både dagtid, kvällar, helger och nätter. Kvällar, helger och nätter förekommer främst inom vård och omsorg. Tiderna matchas sedan med verksamhetens behov. Din anställning administreras av Bemannings­centrum/äldreomsorgens rekryteringscentrum.

I aktuell annons står kontaktuppgifter till vem/vilka som ansvarar för rekryteringen och deras kontakt­uppgifter. Du hittar även kontaktuppgifter till våra bemanningsenheter längre ner på den här sidan.

Nej tyvärr. Alla ansökningar ska in digitalt via vårt rekryteringssystem. Som vikarie inom skola, och/eller vård och omsorg administreras din ansökan och anställning av bemanningscentrum/äldreomsorgens rekryterings­centrum. Du hittar deras kontaktuppgifter längre ner på den här sidan.

Har du skyddad identitet och vill söka jobb inom Umeå kommun? Ta kontakt med rekryteringssupport som kommer att guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt, mejla personuppgifter eller skapa ett konto i vårt rekryteringssystem. Se kontakt nedan.

 • Kontakt

  Rekryteringssupport

  Svarar på frågor om jobb inom kommunen, hjälp med ansökan. Questions, application help.

  090-16 10 99 rekrytering@umea.se

  Telefontid måndag–fredag, klockan 09.00–15.00 (lunchstängt klockan 11.30–13.00)

 • Kontakt

  Bemanningscentrum skola

  Svarar på frågor om att jobba som vikarie inom skolan

  090-16 12 00 bcskola@umea.se

  Telefontid måndag–torsdag klockan 07.00–16.30 (lunchstängt klockan 12.00–13.00), fredag klockan 07.00–15.00 (lunchstängt klockan 12.00–13.00)

 • Kontakt

  Rekryteringscentrum, äldreomsorg

  090-16 10 86 rekryteringao@umea.se

  Rekryteringscentrum svarar på frågor om att jobba som vikarie inom äldreomsorgen.

  Telefontid: måndag, klockan 09.00–12.00; onsdag, klockan 09.00–15.00 (lunchstängt klockan 12.00–13.00); fredag klockan 09.00–12.00. Ingen telefontid tisdag och torsdag.

 • Kontakt

  Bemanningscentrum, stöd och omsorg

  090-16 10 82 bemanningso@umea.se

  Besöksadress

  Stadshuset
  Skolgatan 31A

  Bemanningscentrum svarar på frågor om att jobba som vikarie inom stöd och omsorg.

  Telefontid: måndag–fredag, klockan 06.30–16.30 (lunchstängt klockan 12.00–13.00)

Sidan publicerades