Ange alt-text; vad bilder föreställer.

Stadsbyggnadsdagen arrangeras av Umeå kommun tillsammans med Byggföretagen och Företagarna. Från vänster: Mikael Berglund, byggnadsnämndens ordförande, Christer Johansson, Byggföretagen och Christina Friberg, Företagarna.

"Tillsammansmod" vid Umeås stadsbyggnadsdag

Tisdag 2 maj 2023 arrangerade Umeå kommun, Byggföretagen och Fastighets­ägarna, Umeås stadsbyggnadsdag. Totalt samlades 130 personer för att nätverka, inspireras och samtala om hur vi tillsammans mellan kommun, näringsliv och byggaktörer kan samverka för att för att bidra till Umeås hållbara stadsutveckling.

Stadsbyggnadsdagen är en utveckling av konceptet "Afternoon tea", som initierades 2016 av samma arrangörer. Målet är att dagen ska bli ett återkommande event för fortsatt samarbete mellan kommunen, mäklare, banker samt bygg- och fastighetsbranschen.

Umeås framtid och intressanta föredrag och mingel

Dagen inleddes med en busstur genom Umeås pågående och planerade projekt. Därefter tog eftermiddagen vid med flera intressanta föredrag och panelsamtal. Bland talarna fanns bland annat Peter Juneblad, näringslivsdirektör Umeå kommun, Tanja Rasmusson, näringspolitisk chef för Byggföretagen, Nancy Bladfält från Bygg i tid och Elin Olsson, länsarkitekt, Länsstyrelsen i Umeå. Några av inspelen under dagen handlade om

  • möjlighet till flexibla byggrätter
  • vikten av att få till en effektivare plan- och byggprocess i en tid när allt kostar mer
  • hur vi kan förbereda oss nu för att stå redo när marknaden vänder
  • att bostäder, arbete och kompetens går hand i hand för fortsatt tillväxt i Umeå
  • stark tro på Umeå och fortsatt utveckling av projekt.

– Genom den här dagen har vi utvecklat vår mötesplats och det känns som att vi har en gemensam bild av att Umeå måste växa i både hög och lågkonjunktur, säger Mikael Berglund (S), byggnadnämndens ordförande, Umeå kommun.

Ett stort tack till alla som och gjorde dagen möjlig! Nu ser vi fram emot stadsbyggnadsdagen 2024!

Dagens bästa ord som fick sammanfatta dagen: Tillsammansmod
Dagens tänkvärda citat: I otrygga tider skapas spännande möjligheter till nya affärslösningar.

Mer information

Titta in i Umeås framtid och se vart Umeå ska växa, ladda ned pdf: Stadsbyggnadsdagen 2023 , 44.5 MB, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerades