Drönarbild som visar Umeå centrum i solnedgång en vinterdag.

Foto: Fredrik Larsson Photography

Berätta om

Letar du fakta, statistik, presentationsmaterial eller nåt annat för att kunna berätta om Umeå? Eller är du nyfiken på att höra vad andra säger om Umeå? Kolla här!

Du är välkommen att använda dessa presentationer av Umeå i sin helhet, eller genom att välja ut de bilder i presentationen som du vill använda.

UmeåPresentationer i Powerpoint

Den generella presentationen med fakta om Umeå finns tillgänglig på svenska, engelska och finska. Presentationen som fokuserar på investereringsmöjligheter finns på svenska och engelska. Presentation av Umeå som handelsplats finns endast på svenska.

Down the spine Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – Filmen visar staden Umeå med omnejd och lyfter fram värden som kännetecknar Umeå. Visit Umeå står bakom framtagandet av filmen.

The Frontrunner, engelska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.– Filmen visar Umeås hårda och mjuka styrkor utifrån de värden som efterfrågas från ett investerarperspektiv.

The Frontrunner, svenska Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. - Filmen visar Umeås hårda och mjuka styrkor utifrån de värden som efterfrågas från ett investerarperspektiv.

iCaptial 2018 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – Umeås ansökningsfilm till European Capital of Innovation 2018. Umeå vann delad andraplats bakom Athen.

Mikael Damberg om Umeå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – Sveriges dåvarande närings- och innovationsminister Mikael Damberg, idag inrikesminister, berättar om sin syn på innovationskraften i Umeå.

Why Tim Brown likes Umeå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – Intervju med Tim Brown, CEO IDEO. Tim berättar varför IDEO, ett av världens ledande designföretag rekryterar så många studenter från Umeå Institute of Design.

Invest in the Cleantech Region Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – En film av samverkansplattformen North Sweden Cleantech, om investeringsmöjligheter och innovation i vår gemensamma region.

Att laga hjärnan med dataspel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – En film från serien Framtidslandet, en annan bild av Norrland. Om den innovativa forskning och företagande som bedrivs av företaget Brain Stimulation i Umeå.

Sätter Umeå universitet på månen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – En film från serien Framtidslandet, en annan bild av Norrland. Om forskarna bakom Umeå Lunar Venture, ett projekt som i konkurrens med projekt från NASA satte Umeå universitet på månen.

The Birch Paradise of the North Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. – En film om vad som ligger bakom att Umeå ibland kallas för Björkarnas stad. Och om de nya kreativa användningsområden som björken fått i dagens Umeå.

Tycker du att någon viktig aspekt av Umeå saknas?

Du är varmt välkommen att kontakta oss för kompletteringsförslag till presentationen.

Kontakt:
Anna Olofsson
marknadschef
anna.olofsson@umea.se

Nils Håkansson
marknadskommunikatör
nils.hakansson@umea.se

Josefin Nordfjell
marknadskommunikatör
josefin.nordfjell@umea.se


Sidan publicerades