Louise Skoog

Kommunens vetenskapliga pris till Louise Skoog

Umeå kommuns vetenskapliga pris 2024 har tilldelats Louise Skoog, universitetslektor i statsvetenskap vid Umeå universitet. Hon får priset för insatser inom forskning om politiska konflikter och kommunalpolitik.

– Det känns otroligt hedrande att motta det här priset och att min forskning uppmärksammas. Särskilt som jag forskar på just kommuner och hoppas att mitt arbete bidrar till att stärka den lokala demokratin. Vi är också i en tid då forskningens nytta oftare ifrågasätts, vilket gör sådana här utmärkelser än viktiga eftersom det gör det bidrar till att förmedla forskningens betydelse till en bredare publik, säger Louise Skoog.

Motivering till priset:

"Louise Skoog får priset för sitt framgångsrika sätt att bedriva forskning om politiska konflikter inom kommunpolitik, prioriteringar av offentliga resurser och spänningar mellan stad och land. Forskningen bidrar till tre aktuella områden: geografisk polarisering vid beslut om lokalisering av tjänster och infrastruktur, ideologiska konflikter i kommunpolitiken, samt ”marknadiseringen” av kommunala uppdrag som då konkurrensutsättningar från privata utförare har även ett stort engagemang för samverkan och tillgängliggör sina forskningsresultat till omgivande samhället på ett föredömligt sätt."

Priset kommer att delas ut 19 oktober då Umeå universitet firar akademisk årshögtid och uppmärksammar framstående prestationer.

Kontakt

Louise Skoog
universitetslektor
Umeå universitet
090-786 78 55
louise.skoog@umu.se

Sidan publicerades