Bli volontär under SM-veckan

Nu söker vi dig som vill göra något kul, vara volontär och bidra till att skapa en minnesvärd och unik upplevelse för besökarna under SM-veckan i Umeå 27 juni–2 juli. Om du brinner för evenemang, är ansvarstagande och flexibel, sök som volontär under SM-veckan!

Som volontär är du Umeås och SM-veckans ambassadör och en viktig medspelare för att kunna genomföra arrangemanget. Du kan få hjälpa till med lite allt möjligt, exempelvis skjutsa personer som behöver ta sig mellan olika platser, hjälpa till att sätta upp skyltar, vara värd som möter besökare i entréer eller liknande. Du anger själv i ansökan vad du helst hjälper till med under veckan.

Som volontär under SM-veckan kommer du även att få gå en utbildning som äger rum söndag 18 juni, klockan 15–17.

Att vara volontär är ett ideellt engagemang och det innebär att du inte får betalt. Du får volontärkläder och lunch under de dagar som du är volontär.

Du får också två frukostcheckar för vardera två personer av SM-veckans samarbetspart Nordic Choice Hotels. Checkarna är giltiga under ett år och kan användas på något av deras hotell i Norden. Som volontär är du även med i utlottning av en hotellnatt för två personer på något av deras hotell.

Olika uppdrag som volontär

Som volontär kan du få hjälpa till inom följande områden:

Brandingteam

Du ingår i och hjälper brandingteamet med skyltning, uppsättning, transporter samt bygga ramar för skyltar på arenor. Observera att det är fysiskt krävande arbete och det är önskvärt att du kan arbeta i teamet under hela veckan. För att vara volontär inom området krävs det att du har körkort och är 18 år eller äldre.

Chaufför

Du skjutsa personer till och från olika platser, exempelvis tv-journalister eller liknande. För att vara volontär inom området krävs det att du har b-körkort och är 18 år eller äldre.

Montering

Monteringsuppdraget kan innebära att du är behjälplig i att bygga läktare, lägga golv eller bära staket. Observera att arbetet är fysiskt krävande och kan behöva genomföras på kvällstid. För att vara volontär inom området krävs det att du är 18 år eller äldre.

Parkerings- och trafikvakt

Du hjälper till med in- och utsläpp vid arenor samt bemanning av särskilda parkeringsplatser. För att vara volontär inom området krävs det att du är 18 år eller äldre.

Teamledare

Varje arenaområde har en teamledare som arbetsleder de volontärer som har uppdrag på just det arenaområdet. För att vara teamledare krävs att du är 18 år eller äldre.

Värd

Som värd är din huvuduppgift att möta besökare och vara behjälplig genom att exempelvis svara på frågor, lotsa rätt och hålla rent och snyggt på tävlingsområdet. Under SM-veckan kommer det behövas bussvärdar, publik- och entrévärdar, servicevärdar, TV- och pressvärdar samt värdar som bemannar SM-kansliet och så kallade infopoints. För att vara volontär inom området krävs det att du är 16 år eller äldre.

Kontakt

Har du frågor om att vara volontär, kontakta:

RF-SISU
090-695 56 20
smveckan@foreningsjobb.se

Sidan publicerades www.umea.se/smvolontar