Prova ett nytt skidspår på Forslundaängarna

Under vintersäsongen 2022/2023 dras ett nytt skidspår över Forslundaängarna på prov. Det kan vara ett bra alternativ till Olles spår. Rödbergets elljusspår prepareras inte, det kommer enbart att packas för vinterpromenader. Efter säsongen sker en utvärdering.

Spåret på Rödberget har använts sparsamt av skidåkare de senaste säsongerna. Däremot har spåret använts mycket för promenader, gärna med hund.

– Vi har inte möjlighet att preparera ännu ett skidspår, därför testar vi nu att enbart packa Rödbergets elljusspår för att de som vill promenera ska kunna fortsätta göra det. Samtidigt så hoppas vi att fler skidåkare testar våra nya spår på Forslundaängarna. Blir det lyckat så kommer spåret att bli permanent från och med nästa år, säger Elisabeth Lundman, enhetschef drift, fritidsförvaltningen.

På Forslundaängarna dras under säsongen två dagspår, 2,1 km och 3,9 km. Det går att kliva på spåret på flera ställen, till exempel kan du parkera längs Rödbergsvägen och kliva på spåret där eller längst ner vid Kabelvägen. Om spåret blir populärt så kommer en spårcentral och parkeringsplats planeras.

Forslundaängarnas skidspår, spårkarta

Vad tycker du?

De nya spåren på Forslundaängarna görs på prov i år för att se om intresset finns. Dela gärna din åsikt med oss om du har testat något av spåren på Forslundaängarna eller om du är en av de som använder Rödbergets elljusspår.

Sidan publicerades