Klasmyrans terrängcykelbana är avstängd

På grund av byggnationer är Klasmyrans mountainbikebana avstängd tills vidare. Ambitionen är att öppna slingan med annan dragning när bygg­projekten är avslutade någon gång under sommaren 2024.

Just nu förbereds det för en ny högstadieskola på området Carlslund som ligger mitt emellan Tomtebo och Carlshem. Samtidigt så förlängs Malmvägen för att skapa god anslutning till den nya högstadieskolan. Det är med anledning av dessa byggnationer som spåret behöver stängas av.

Motionsspår öppna för terrängcykling

Vanligtvis är det inte tillåtet att terrängcykla i motionsspår enligt kommunens ordningsföreskrifter, men sedan 2020 har kommunen öppnat upp vissa motionsspår på prov.

De kombinerade motions- och skidspår som är öppna för terrängcykling är Bräntevägen Holmsund, Ersboda, Gimonäs, Hörnefors, I 20, Innertavle, Nydala, Röbäck, Rödåsel och Tavelsjö.

Visa hänsyn till varandra

Du som är cyklist bör tänka på att hålla till höger, anpassa farten och vara beredd på möten med fotgängare. På samma sätt bör du som är fotgängare tänka på att hålla till vänster och vara beredd på att möta eller bli omkörd av cyklister.

Sidan publicerades