Porträttbild på Sara Fritzell i restaurangmiljö

Sara Fritzell, Bodegan. Bild: Visit Umeå.

Satsning synliggör jobb i besöksnäringen

Visit Umeå, Visita Norrland och Umeå kommun går samman i en marknads­föringskampanj och jobbmässa som ska locka personal till regionens växande besöksnäring. Satsningen startar i slutet av april.

Under de senaste åren har hotell- och restaurangnäringen i Umeå haft en stark tillväxt och hela regionen har ett brett och högkvalitativt utbud av besöksmål och aktivitetsföretag.

– Vi är gärna med i samarbeten som detta. Att gemensamt med näringen, destinationsbolaget och bransch- och arbetsgivarorganisationen jobba för att fler söker sig till branschen är viktigt, säger Anna Molin, näringslivsutvecklare, Umeå kommun näringsliv.

Snabb tillväxttakt skapar utmaningar

Den snabba utvecklingen i kombination med pandemin har påverkat kompetensförsörjningen negativt. Med en ny marknadsföringskampanj och en jobbmässa hoppas Visit Umeå kunna skapa intresse för och locka arbetssökande till branschen.

– Vi vet att många av våra företag haft stora utmaningar med rekryteringen en längre tid. Nu har dessutom pandemin släppt taget och det finns ett behov av att växla upp inför sommaren vilket gör att behovet av ny arbetskraft inom hotell och restaurang är större än någonsin. Genom marknadsföringskampanjen och att vi är med och arrangerar en jobbmässa hoppas vi att kunna bidra till att föra samman besöksnäringens företag med potentiella nya medarbetare i världens roligaste näring, säger Gabriella Hed Vall, tillförordnad VD, Visit Umeå.

Info om satsningen

Marknadsföringskampanjen planeras att starta i slutet på april och kommer att ske i sociala och digitala medier. Personer från branschen är själva med och skapar delar av innehållet till kampanjen. De bidrar genom att berätta om sin personliga resa och varför de valt att arbeta i besöksnäringen. Den 18 maj arrangeras också en jobbmässa för besöksnäringen. Arrangörerna bakom denna är Umeå kommun i samarbete med Visit Umeå och Visita Norrland. Här får arbetssökande och arbetsgivare från hotell, restaurang och aktivitetsföretag möjlighet att knyta kontakter med varandra.

Mer information

Läs mer om kampanjen och ta del av berättelser från branschen på Visit Umeås webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller kontakta:

Gabriella Hed Vall
Visit Umeå
070-601 03 57
gabriella.hed-vall@visitumea.se

Anna Molin
Umeå kommun
näringsliv
073-078 50 26
anna.molin@umea.se

Sidan publicerades