Tjej som paddlar kajak

Foto: Kayakomat

Aktiva sommaräventyr i Umeå stad

Trött på att läsa böcker i hängmattan? I Umeå finns flera nya lokala besöksmål för dig som vill aktivera dig under ledigheten. Hitta balansen i vattnet, bland trädtopparna eller upptäck Umeå och stadens historia i cykelsadeln.

Här är några av alla nya besöksmål i Umeå. Alla ligger i tätorten och inom cykelavstånd för dig som besöker eller bor i Umeå.

Paddla på nydalasjön eller i älven

Boka, lås upp, paddla – upptäck Umeå i en kajak eller på en SUP (Stand Up Paddleboard)! Företaget Kayakomat erbjuder smidig och enkel kajak- och SUP-uthyrning på två platser i Umeå. Boka online och hämta utrustningen i Kvarnlunden (Umeälven) eller vid Nydalabadet (Nydalasjön). Paddel, flytväst och kapell ingår.

Läs mer kajakpaddling och andra vattenaktiviteter hos Visit Umeå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cykeltur med guide och goda smaker

En cykeltur i Umeås vackra omgivningar är en trevlig utflykt med stopp för fika och lunch. Den guidade turen erbjuder stopp med berättelser om historia, kultur och vacker natur. Turen kan också göras till fots.

Läs mer om den guidade stadsturen hos Visit Umeå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Två barn med skyddsutrustning uppe bland träden i äventyrspark.

Foto: Zip Adventure Park

Äventyrspark med utsikt över vackra Nydala

Zip Adventure Park öppnade förra sommaren och är en äventyrspark, vackert belägen på Nydala. Här kan du uppleva en annorlunda, fartfylld och utmanande dag oavsett ålder, tillsammans med familjen, företaget eller kompisgänget. Förflytta dig mellan trädtopparna, utmana dig själv och njut av både spänningen och utsikten.

Läs mer om äventyrsparken hos Visit Umeå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information

Det är inte lätt att sammanfatta allt som Umeå har att erbjuda under sommarmånaderna. Visit Umeå har gjort ett försök, men behövde också hitta på ett par nya ord på vägen:

Ta del av tips på saker att göra i och omkring Umeå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sidan publicerades