Ange alt-text; vad bilder föreställer.

Välkommen till Avion för att prata stadsutveckling med Anna och Pernilla! Lördag 7 oktober klockan 12–16.

Prata om framtidens Umeå på Avion

Att Umeå växer har väl knappast undgått någon. Men varför har kommunen visionen att vi ska vara 200 000 Umeåbor år 2050? Varför ska vi bli fler? Och hur blir livet i ett växande Umeå? Välkommen till Avion lördag 7 oktober klockan 12–16. Då finns stadsarkitekt Anna Flatholm och samhällsplanerare Pernilla Helmersson på plats i vår monter och pratar om framtidens Umeå med dig som vill.

Umeå kommun har en monter på Avion där omvandlingen på Teg och andra stadsutvecklingsprojekt visas upp.

– Jag tycker verkligen om att komma ut och prata med Umeåborna. Vi får alltid med oss bra frågor och synpunkter. Jag hoppas att så många som möjligt som är på Avion på lördag kommer förbi vår yta där. Vi finns på plats och svarar på frågor om våra större stadsutvecklingsprojekt. Inte minst om den omvandling som är på gång på Teg, i direkt anslutning till Avion, säger Pernilla Helmersson, samhällsplanerare.

Du hittar Umeå kommuns monter om du tar rulltrappan upp vid Willys. Där kan du kika in i framtidens Umeå och ta del av 3D-kartor över Teg, Tomtebo strand och Norra ön. Om du hellre vill blicka tillbaka kan du botanisera bland ett antal historiska bilder från Umeå eller läsa mer om olika viktiga händelser från forntid fram till i dag.

Välkommen till Avion på lördag för att prata stadsutveckling med oss!

Sidan publicerades