Gamla böcker.

Förändrad service på Sveriges depåbibliotek och lånecentral

Sveriges depåbibliotek och lånecentral har ett nationellt uppdrag från Kungliga biblioteket att bidra till kompletterande medieförsörjning. Finansiering sker genom statligt verksamhetsbidrag. Utlånen från Sveriges depåbibliotek och lånecentral har ökat kraftigt under de senaste åren och det finns inte medel att möta de senaste årens ökade utan att införa vissa begränsningar i vårt utbud.

Från och med 1 januari 2021 lånar depåbiblioteket (Umdp) inte ut böcker utgivna de senaste 3 åren, det vill säga i nuläget böcker utgivna 2019-2021. Lån som förmedlas från Umeå stadsbibliotek (Um) har inte denna treårsgräns.

Sommarstängning

Under perioden 19 juli – 6 augusti håller Sveriges depåbibliotek och lånecentral stängt. Vi kommer att hantera din förfrågan så snart vi kan när vi är tillbaka.

Vi ber dig vänta med att skicka större donationer eller returnera böcker under denna tid. Lånetiden på böcker från depåbiblioteket är justerad så att återlämningsdatum inte infaller under perioden.

Frågor och funderingar?

Hör av dig till enhetschef Magdalena Sjöström om du har frågor: e-post: magdalena.sjostrom@umea.se eller telefon: 090-16 33 65